Alles wat aandacht krijgt wordt groter.

relax

Als je meer ontspannen in het leven wilt staan zal ontspanning geoefend moeten worden. Ontspannen doen we niet door in gedachten het lichaam de opdracht te geven om te ontspannen. Ontspannen kan niet makkelijk door de ratio gestuurd worden. De geest spreekt een andere taal dan het lichaam. Wat wel werkt is een gevoel van ontspanning in het lichaam zoeken, voelen en oproepen. Daarna vasthouden, aandacht geven en herhalen. Door de herhaling wordt het (lichaams)geheugen voor ontspanning sterker. Beter is kort en vaak oefenen (vooral met aandacht), dat werkt het beste.  

http://meditatie-en-inzicht.nl/

Over Philip van der Linde

Philip van der Linde leidt de meditaties. Hij is geboren op 9 oktober 1954. Hij heeft vele jaren Hatha yoga-, yoga therapie- en meditatielessen gegeven en vervulde een functie bij Rijkswaterstaat.
Dit bericht is geplaatst in Blog, Mindfulness meditatie. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *