Stilte arrangementen

2 Daags stilte arrangement in Fontana Bad Nieuweschans

Op dit moment is er geen ontspanning- en stilte arrangement gepland. 

Voor meer informatie en kosten klik hier.

Meld je aan bij Philip van der Linde, tel. nr. 06-15 66 27 24, e-mail Tuin.Linde@gmail.com

Ontspanning en Stilte zijn nodig. Steeds meer mensen ervaren hun bestaan als buitengewoon onrustig in deze drukke en stressende samenleving vol met prikkels. Hierdoor rennen mensen zichzelf voorbij, raken van zich zelf verwijderd, kunnen zij de rust en stilte in zichzelf steeds minder vinden, en dit kan lijden tot stress, overspanning en burnout.

Het arrangement biedt een intense beleving van rust en in zich zelf gekeerd zijn. Met diepe ontspanningsoefeningen via yoga-met-aandacht, de bodyscan (het begeleid scannen/stukje voor stukje ontspannen van je lichaam), ademhalingsoefeningen, wandelen en theedrinken in stilte, krijgt u een bijzondere ervaring van intense rust. Deelnemers krijgen handvatten om die rust ook in drukke tijden weer snel te kunnen vinden. (o.a. CD met bodyscan)

De tweedaagse start ’s middags om 13.00 uur met een lunch in het restaurant.  Na de lunch en de introductie m.b.t. het leren richten van de aandacht naar je zelf, het belang van ademhalingsoefeningen, het leren focussen op één punt, het niet-communiceren, vinden van ca. 14.00 tot ca. 16.30 uur alle oefeningen in stilte plaats. Ook het drinken van thee, vruchtensap e.d.  Na afloop kunnen ervaringen worden uitgewisseld, zullen mensen samen dineren en verblijven in de sauna, thermen, stilteruimtes etc. Het is dan de bedoeling dat mensen zelf bepalen in hoeverre zij die stilte willen blijven vasthouden.

De tweede dag begint om 8.00 uur, na een korte introductie, met stilte: Yoga-met-aandacht, bodyscan, een geleide fantasie , wandelen in stilte, thee drinken, ademhalingsoefeningen. Dit duurt tot 10.30 uur. Er is een nagesprek tot 10.45 uur, waarna Fontana van cursisten verwacht dat zij uitchecken. De rest van de dag kunnen mensen doorbrengen in het thermaal bad, sauna e.d.

Programma:

1e dag 13.00 uur lunch in het restaurant, kennismaken en instructie.

Start Stilte in de Parkzaal Ca. 14.00 uur yoga met aandacht,  bodyscan,thee drinken, loopmeditatie/wandelen, ademhalingsoefeningen, geleide fantasie. Ca. 16.30 verbreken stilte en nabespreking Vanaf 17.00 uur tijd voor baden, sauna etc. 18.00 uur diner

2e dag

Cursisten ontbijten zelf

8.00 uur Korte instructie en start Stilte, bodyscan, yoga, ademhalingsoefeningen, thee drinken, geleide fantasie, loopmeditatie/wandelen. Verbreken van de Stilte 10.30 uur eindgesprek. 10.45 uur uitchecken en de mogelijkheid de rest van de dag door te brengen