Vrede kun je leren

Na de recente aanslagen in Europa vertonen de reacties een vertrouwd, maar verontrustend patroon; we gaan voor meer veiligheid en hopen op vrede. De vraag is of geweld zich enkel met geweld laat bestrijden. Thomas d’Ansembourg en David Van Reybrouck vonden elkaar in de overtuiging dat het ook anders kan.

Vrede is een vak. Je moet eraan werken met dezelfde toewijding waarmee je een taal leert, of wiskunde etc. De opvoeding tot vrede moet net zo vanzelfsprekend zijn als gymnastiek en lichamelijke verzorging. Dit essay pleit voor mindfulness, geweldloze communicatie en compassie op school, op het werk en thuis. Recente wetenschappelijke inzichten bewijzen hoe deze technieken werkelijk leiden tot een beter zelfbeeld, verhoogde leerprestaties en meer wederzijds begrip. Ze verhogen de mentale hygiëne, zowel van mens als maatschappij. Als tien minuten aandachttraining volstaat, waarom doen we er dan decennia over om die gewoonte in te voeren. Tanden poetsen en persoonlijke hygiëne hebben we ook met zijn allen aangeleerd. Nu wordt het tijd voor het aanleren van geestelijke hygiëne. Lees Vrede kan je leren van Thomas d’Ansembourg en David Van Reybrouck en volg het mindfulness arrangement in Fontana Badnieuweschans om kennis te maken of verder te oefenen met deze belangrijke technieken. Zie http://meditatie-en-inzicht.nl/

Kijk ook op facebook voor meer teksten: https://www.facebook.com/meditatieeninzicht/?fref=ts

 

Over Philip van der Linde

Philip van der Linde leidt de meditaties. Hij is geboren op 9 oktober 1954. Hij heeft vele jaren Hatha yoga-, yoga therapie- en meditatielessen gegeven en vervulde een functie bij Rijkswaterstaat.
Dit bericht is geplaatst in Blog, Mindfulness meditatie. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *