Compassie

Dit verhaaltje waarvan ik niet weet of ’t werkelijk is gebeurd heb ik gehoord in een van de lezingen van Tara Brach.

Een jongeman krijgt te horen dat zijn moeder gaat overlijden. Hij spoet zich naar de trein om nog op tijd te kunnen zijn. Hij kan de laatste trein van die avond nog net halen. Hij moet overstappen maar zijn trein blijkt vertraging te hebben. Hij zit terneergeslagen in de trein. De conducteur komt langs en ziet de jongen verslagen zitten. Hij vraagt of alles wel goed is. De jongen meldt dat hij er niet over wil praten. De conducteur dringt aan. De jongen zegt dan : “oké mijn moeder ligt op sterven en deze trein heeft vertraging en dus zal ik de aansluiting missen. Ik kom morgen aan en dat is zeker te laat”. De conducteur gaat weg. Even later komt hij weer langs en zegt tegen de jongen: “als we zo zijn aangekomen snel je dan naar je volgende trein die staat op je te wachten. Ik heb mijn collega van de andere trein gebeld en hij zal de trein laten staan tot je aanboord bent. De mensen kunnen wel wachten”.

De jongen veert op en zegt hoe fantastisch hij dat vindt. “Hoe kan ik u danken”, zegt hij. Nou zegt de conducteur, “je hoeft mij niet te bedanken maar als we nu allemaal dit soort dingen voor onze medemensen doen dan zal de wereld er beter op worden”.

Over Philip van der Linde

Philip van der Linde leidt de meditaties. Hij is geboren op 9 oktober 1954. Hij heeft vele jaren Hatha yoga-, yoga therapie- en meditatielessen gegeven en vervulde een functie bij Rijkswaterstaat.
Dit bericht is geplaatst in (Zelf)compassie, Blog, Mindfulness meditatie. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *