Ademhaling en mindfulness

Pixabay.com

De heer Kees Blase legt in ’t navolgende filmpje uit hoe een ademhalingsoefening het hartritme beïnvloedt. Bij hem ligt vooral ’t accent op stress. Er moet wel op gewezen worden dat stress een symptoom is. Net als paracetamol lost deze oefening niet je probleem op, maar maakt je wel bewust van het ademhalingssysteem. Dit kan bevorderen dat je langzamer gaat ademen waardoor het stressniveau kan verminderen. In onze mindfulness cursus schenken we aandacht aan de ademhaling en ook aan de belevingen, waaronder de gedachten die de stress veroorzaken. Daarmee werken we ook aan het voorkomen van stress. Mindfulness oefeningen en ademhalingsoefeningen werken dan positief op elkaar in.
Zie hier het filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=feSPSs76KDY

Over Philip van der Linde

Philip van der Linde leidt de meditaties. Hij is geboren op 9 oktober 1954. Hij heeft vele jaren Hatha yoga-, yoga therapie- en meditatielessen gegeven en vervulde een functie bij Rijkswaterstaat.
Dit bericht is geplaatst in Blog, Fontana arrangementen, Mindfulness meditatie, Stress. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *